Wat is de Zomerschool?

De Zomerschool voor Senioren Etten-Leur, Moerdijk en Halderberge is oorspronkelijk een initiatief van Surplus Welzijn en wordt georganiseerd door een werkgroep bestaande uit vrijwilligers.

De Zomerschool biedt in de maanden juli en augustus een reeks gevarieerde activiteiten aan waar senioren van 55 jaar en ouder gebruik van kunnen maken.

Het initiatief voor de Zomerschool werd in 2010 genomen omdat juist in vakantietijd veel activiteiten voor senioren stil liggen. Sinds de start maakt de Zomerschool een ongekende groei door.

In de maanden juli en augustus zorgt de Zomerschool voor boeiende activiteiten. U kunt denken aan museabezoek, uitstapjes, workshops, wandeling op landgoed of een stadswandeling, een rondleiding door een bijzondere kerk, fietstochten, het bekijken van een film, een lezing of excursie, het bezoeken van een mooie tuin of deelname aan een heerlijk diner of high tea.

Meestal zijn het activiteiten in de buurt, een enkele keer wat verder weg. Dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers worden de kosten zo laag mogelijk gehouden. Het betreft de toegangsprijs, een trein of busreis en koffie of thee en iets lekkers erbij.

De Zomerschool is actief in West-Brabant en ons werkterrein is in grote lijnen gelijk aan dit kaartje.